Grab the control!

Het coronavirus heeft invloed op de dienstverlening en de hele visie op bedrijfscatering. Vijf dagen op kantoor werken en lunchen in het bedrijfsrestaurant is er niet meer bij.

Me-time wordt we-time

Met grote groepen gezellig lunchen in het bedrijfsrestaurant is niet langer vanzelfsprekend. We brengen steeds meer tijd alleen door. Toen de maatregelen versoepeld werden, gingen we weer massaal naar de horeca. Logisch, want eten en drinken is een verbindende factor. Altijd al geweest. En ook tussen collega’s! Het versterkt de samenwerking en de band. Door het virus is thuiswerken explosief toegenomen.

Als het virus onder controle is, zullen kantoordagen afgewisseld worden met thuiswerkdagen. De functie van het kantoor is veranderd. Het is meer een ontmoetingsplek voor collega’s, waar we vooral zullen vergaderen, brainstormen en bijpraten.

Goede gezondheid is het nieuwe rijkdom

Een goede gezondheid is relevanter dan ooit. Ongezond eten past niet meer in deze tijd. We zijn bereid meer geld uit te geven aan gezond eten. Door het vele thuiszitten is ook bewegen steeds belangrijker geworden. Wandelen en fietsen hebben een enorme vlucht genomen. We zijn ons meer dan ooit bewust van het belang van een gezonde, vitale leefstijl.

Mentaal gemak

We zijn dus bewuster, maar ook nieuwsgieriger! Als het verhaal achter het product goed voelt, zijn we bereid een hogere prijs te betalen. De specialiteitenwinkels zijn weer in onder het mom van ‘support your locals’. We gaan weer vaker naar de bakker en slager in plaats van alles in een keer bij de supermarkt te halen. Kwaliteit wordt waardevoller dan kwantiteit en prijs. Dat bedoelen we met ‘mentaal gemak’: zonder al te veel moeite snel en met zekerheid informatie inwinnen over een product.

Duurzaam ondernemen

Bij onze bedrijfskeuzes wordt rekening gehouden met het effect op mens en dier, het milieu en de maatschappij in combinatie met een gezond bedrijfsresultaat.

Wij kopen al jarenlang lokaal in en er zijn aanpassingen in het pand gedaan om energieneutraal te werken. Onbewust doen we al veel aan duurzaam ondernemen. Door duurzaamheid op de agenda te zetten wordt het een bewust proces en worden ook de medewerkers erbij betrokken. We blijven bezig processen energie-efficiënter en veiliger in te richten, het energiezuiniger maken van het eigen pand blijft op de agenda staan en ons wagenpark wordt zo efficiënt mogelijk ingezet.

Voeding is ons belangrijkste product

We realiseren ons dat niets anders zo’n direct effect heeft op de gezondheid als voeding. Alles wat we doen draait om gezonde, lekkere voeding. Dat zit in het gebruik van de juiste ingrediënten, geselecteerd op smaak, kwaliteit en seizoen en zoals gezegd wordt er zoveel mogelijk lokaal ingekocht.

Voedselverspilling is bij ons onder controle. De producten die overblijven in ons productieproces verwerken we in onze soepen en salades zodat er nauwelijks derving is. Omdat we 24/7 werken is er geen stilstand in de productie en kunnen wij dagelijks alles verwerken in ons proces.

Bron: facilitair journaal