OVER ONS

—  van generatie op generatie

 

 

Van versbelegde broodjes tot compleet verzorgd ontbijt, lunch, diner, buffetten, barbecues en meer…

Tip Top Catering verzorgt catering in Utrecht en omgeving. Voor ontbijt, lunch, diner, warme en koude buffetten, borrelhapjes, amuses, high tea. We zijn gevestigd in Groenekan en onze opdrachtgevers zijn groot-cateraars, het bedrijfsleven, de onderwijssector, ziekenhuizen en zorginstellingen in Utrecht en omstreken.

Door onze kwaliteitsgedreven instelling hebben wij een reputatie opgebouwd van een cateraar die uitstekende voeding levert en daar zijn we trots op. Ons aanbod is op maat en geschikt voor elke opdrachtgever.

Wij zijn food-mensen.

Dat is wat wij doen.

Dat is waar wij van houden.

Onze missie is vrij simpel: mensen laten genieten van lekkere, gezonde voeding. We zijn vastbesloten om onze uitstekende service te behouden, innovatie en creativiteit te leveren en een sfeer van plezier voor onze opdrachtgevers te creëren.

Onze waarden blijven overal hetzelfde: we gebruiken altijd verse seizoensproducten en wat we maken wordt in eigen keuken bereid. We zouden het niet op een andere manier kunnen. Ons team is bekwaam, heeft oog voor detail en persoonlijke aandacht voor onze opdrachtgevers.

Alles lekker vers

Een stukje historie

De geschiedenis van Tip Top Catering wordt gekenmerkt door doorzettingsvermogen, ervaring en ondernemersgeest. In 1935 begon opa Van Lier met een koffiehuis aan de Spinozaweg in Utrecht. Na de oorlog haalde zijn zoon het diploma IJsbereider en met een stuk of zes karren brachten ze het ijs in Utrecht en omgeving aan de man. De eerste stap richting bezorgservice was gezet.

Aangezien de ijsverkoop in de wintermaanden terugliep, moest daar iets op gevonden worden. Verse koude en warme broodjes was het antwoord en dat was tevens het begin van het petit-restaurant en cateringbedrijf ‘Tip Top’. De mannen van Tip Top haakten snel aan bij de cateringbranche en hebben daar geen spijt van gekregen. Het Academisch Ziekenhuis was hun eerste grote opdrachtgever. Daarnaast bezorgden ze heel wat lunches en de ontbijtservice in het petit-restaurant liep als een trein.

Het succes van Tip Top Catering heeft een vlucht genomen en nu, met ruim 80 jaar ervaring in de catering en vier generaties verder, gaan wij de toekomst in met een enthousiast team. Met een sterke drive en veel plezier zijn we elke dag bezig onze dienstverlening en producten te verbeteren. Duurzaamheid en creativiteit zijn de sleutelwoorden om te blijven innoveren.

Ons team

Het lijdt geen twijfel dat we ons bedrijf niet hadden kunnen ontwikkelen zonder de vaardigheden, passie, het enthousiasme en de inzet van onze hardwerkende mensen. Iedere individu speelt een cruciale rol in de toekomst van ons bedrijf en we geloven dat we alleen het beste uit onze mensen kunnen halen door hun capaciteiten, hun motivatie te begrijpen en ze écht te kennen.

Door hen te ondersteunen met hun doelen en ambities, denken we dat het mogelijk is om ‘ons eigen’ talent te laten groeien en te zorgen voor gelukkige, goed gemotiveerde medewerkers die loyaal blijven aan ons bedrijf en er een bijdrage aan leveren. Het resultaat is dat we een team van gepassioneerde mensen hebben die trots zijn op hun werk. Ze hebben oog voor detail en persoonlijke aandacht voor onze opdrachtgevers.

Michel van Lier, Directeur
Michel is al van jongs af aan betrokken bij Tip Top Catering. Hoe kan het ook anders met vader Henny die 24 uur per dag met de zaak bezig is. Michel heeft alle facetten van het bedrijf doorlopen: van de afwas tot de keuken, de bestelbus en het kantoor van pa. Sinds 2014 is Michel volledig eigenaar van het bedrijf. ‘’De cateringmarkt is ontzettend in beweging en zal dit altijd blijven, op het gebied van duurzaamheid, innovatie en prijs-kwaliteit proberen wij altijd te onderscheiden en de juiste balans te vinden’’ aldus Michel die aan de weg blijft timmeren om Tip Top Catering verder te ontwikkelen en breder in de markt te zetten.
Henny van Lier, adviseur
Van Directeur naar Adviseur. Henny, de derde generatie van het familiebedrijf dat sinds 1935 bestaat, is nog steeds nauw betrokken bij de dagelijkse gang van zaken. Tegenwoordig echter meer in een adviserende rol in plaats van een uitvoerende rol. Henny, in het verleden vaak actief op vakwedstrijden, kent de branche als geen ander en heeft Tip Top Catering gebracht tot waar het nu staat. De laatste jaren trekt de vierde generatie, met zoon Michel aan het roer, de kar. Maar Henny geniet nog elke dag van ‘’zijn’’ bedrijf dat sterk innoveert en blijft groeien! “Achter de geraniums zitten is dan ook niet bepaald mijn ding.”
Pascal van der Linden, Commercieel Manager
Pascal is ons gezicht naar buiten toe! In 2012 bij Tip Top Catering begonnen als chef-kok maar inmiddels doorgegroeid en verantwoordelijk voor alle commerciële uitingen van het bedrijf, relatiebeheer, acquisitie en personeelswerving. Door zijn praktijkachtergrond in zowel bakkerij als horeca en catering is hij ook operationeel betrokken bij productontwikkeling, inkoop en assortimentsbepalingen. Voor een kennismaking met Tip Top Catering, offerte en maatwerkuitvragen bent u bij Pascal aan het juiste adres: pascal@tiptopcatering.nl, 06 83030040
Brigitte Koster, Administratie/Binnendienst
Brigitte is sinds de zomer van 2018 het team van Tip Top Catering komen versterken en heeft zich in razend tempo ingewerkt en is volledig op de hoogte van het reilen en zeilen van het bedrijf. Haar jarenlange ervaring als catering manager op diverse grote locaties voor de grotere cateraars zorgt ervoor dat Brigitte weet waar het over gaat bij Tip Top Catering. Een welkome versterking dus! Bel je ons algemene nummer dan is de kans groot dat Brigitte je te woord staat.
Anita Schiepers, Hoofd Administratie/Binnendienst
‘Anita hoort bij het meubilair’. Dat kunnen we toch wel zeggen over Anita die sinds 2005 de boekhouding en administratie van Tip Top Catering doet. Iedere dag verschijnt Anita met een lach op het gezicht. Zij is echt niet meer weg te denken uit het bedrijf! Anita werkt zorgvuldig en adequaat, kortom een topper waar we nog lang plezier van hopen te hebben!
Martijn van der Linden, Chef-Kok
Horeca, slagerij en catering, Martijn heeft een brede achtergrond en heeft in zowel Italiaanse als Franse à la carte keukens gewerkt. Sinds 2014 werkt Martijn als chef-kok bij Tip Top Catering en is hij verantwoordelijk voor alles wat uit de warme keuken komt. Hier wordt nagenoeg alles vers bereid volgens vastgestelde recepturen. Geen poedertjes en potjes, maar koken vanaf de basis en dat is te proeven!

DUURZAAM ONDERNEMEN

Duurzaam ondernemen

Bij onze bedrijfskeuzes wordt rekening gehouden met het effect op mens en dier, het milieu en de maatschappij in combinatie met een gezond bedrijfsresultaat.

Wij kopen al jarenlang lokaal in en er zijn aanpassingen in het pand gedaan om energieneutraal te werken. Onbewust doen we al veel aan duurzaam ondernemen. Door duurzaamheid op de agenda te zetten wordt het een bewust proces en worden ook de medewerkers erbij betrokken. We blijven bezig processen energie-efficiënter en veiliger in te richten, het energiezuiniger maken van het eigen pand blijft op de agenda staan – we hebben inmiddels 181 zonnepanelen op ons dak liggen – en ons wagenpark wordt zo efficiënt mogelijk ingezet.

Voeding is ons belangrijkste product

We realiseren ons dat niets anders zo’n direct effect heeft op de gezondheid als voeding. Alles wat we doen draait om gezonde, lekkere voeding. Dat zit in het gebruik van de juiste ingrediënten, geselecteerd op smaak, kwaliteit en seizoen en zoals gezegd wordt er zoveel mogelijk lokaal ingekocht.

Voedselverspilling is bij ons onder controle. De producten die overblijven in ons productieproces verwerken we in onze soepen en salades zodat er nauwelijks derving is. Omdat we 24/7 werken is er geen stilstand in de productie en kunnen wij dagelijks alles verwerken in ons proces.

ONTVANG JE ONS FOODMAGAZINE AL?

Lid van de:

Tip Top Catering
Ruigenhoeksedijk 11
3737 MP Groenekan
0346 214842, info@tiptopcatering.nl

Privacyverklaring
Algemene Voorwaarden

Tip Top Catering - voor catering in Utrecht en omgeving